Muraru’s Weblog


Vasile Muraru Ion, cultivator de mure
august 26, 2008, 7:31 am
Filed under: Uncategorized

Vasile Muraru Ion este primul cultivator de mure de cultura din Romania.

Plantatia de muri se extinde pe o suprafata de 2.500 mp in comuna Cosminele, sat Poiana Trestiei nr. 25, judetul Prahova, Romania, telefon 0244 228 094, mobil 0728 641 280.

Productia pe anul 2008 se estimeaza la cca 4 tone de mure. Productia va creste ]n fiecare an, avand in vedere faptul ca plantatia este tanara.

Murele contin o uzina de minerale – calciu, magneziu, potasiu, mangan, fosfor, fiind foarte bogate in vitaminele A si C. Sunt indicate pentru tratamentul bolilor de guta, rinichi, ajutand la eliminarea surplusului de acid uric din organism. De asemenea, consumul regulat de mure poate reduce la jumatate dezvoltarea tumorilor bucale maligne, de asemenea, murele pot fi benefice in tratamentul ulcerelor, gastritelor, asteniilor, bolilor de piele si de ochi, fiind un foarte bun cicatrizant si dezinfectant.

Murele se coc in perioada august, septembrie, octombrie. Pot fi consumate in stare naturala sau pot constitui materie prima la fabricarea dulceturilor, gemurilor, siropului, precum si in industria farmaceutica si cosmetica.

Cine doreste informatii suplimentare precum si frunze, fructe si butasi de muri, le poate gasi la adresa mai sus mentionata.

Reclame

Lasă un comentariu so far
Lasă un comentariuLasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s%d blogeri au apreciat asta: